GY.I.K.

Mi az a BIOGREEN?

A hideghabok királykategóriájához tartozó BIOGREEN egy kiválóan átszellőző, esszenciális növényi olajokkal kevert, antibakteriális és antiallergén, újrahasznosítható hideghab, rendkívüli rugalmassággal.

Mi az az ERGOLATTEX?

A gumilatex és a legmodernebb hideghabok ötvözéséből született Ergolattex különleges komfortot biztosít. Antiallergén, jól átszellőző, dinamikus alátámasztást biztosító matracalapanyag.

Mi az a NATÚR LATEX?

A kaucsukfa tejének felhasználásával készített alapanyag évtizedek óta jelen van a hálószobákban. A matracok fekvőfelületeként alkalmazva a puha és lágy testbefogadás mellett a természetesebb alváskörnyezet kialakításáért felel.

Mi az a MALVAFOAM?

Trópusi növények olajával kevert, extra nagy rugalmasságú hab, amely komfortrétegként nagyon puha, légiesen könnyed fekvőérzetet nyújt, ugyanakkor nem csökkenti a matrac magrészének keménységét és stabilitását.

Mi az a MEMORY FOAM?

Thermoaktív, az emberi test hőjére reagáló kíváló matrac-alapanyag, amely a komfortérzetért és a testvonal még pontosabb követéséért felel a matracban.

Mi az a PU HETEROGÉN KOMFORTHAB?

A komforthabok egy speciális, újrahasznosított és tömörített változata, amely a matractest keménységét hivatott növelni. Kevésbé pontrugalmas, így jó tartást ad a matracnak, keményíti a fekvőérzetet.

Mi az az ORTOPEDIKUS HAB?

Modern sejtszerkezetű, tartós, pontrugalmas és jól szellőző matracalapanyag. Különféle keménységben alkalmazva alapvetően befolyásolja a matrac rugalmasságát és keménységét.

Miért kerül matracainkba GYAPJÚ?

A tiszta élő gyapjú felhasználásával készült fekvőfelület a gyapjú természettől örökölt kedvező hatásain keresztül biztosítja az évszaknak megfelelő alvásklímát.

Miért kerül matracainkba KÓKUSZ?

A kókuszdió és a kókuszpálma háncsából készített kókuszrost lapok rugalmasak, ugyanakkor megfelelően kemények is ahhoz, hogy alátámasszák a fekvő emberi testet. Sima és hullámos formában, illetve eltérő vastagságban alkalmazva befolyásolja a matracok gerincalátámasztási képességeit.

Miért kerül matracainkba PAMUT?

A pamut a gyapotnövény magházát burkoló finom szőrzet szála. Rendkívül jó tulajdonságai miatt az egyik legfontosabb textilipari alapanyag. Minthogy a pamut 96%-a cellulózból áll, rendkívül jó nedvességelvezető és nedvességmegkötő tulajdonságokkal bír, ezért a megfelelő alvásklíma kialakításában fontos szereppel bír.

Mit érdemes tudni az ALOE VERA huzatról?

Kiváló minőségű, mikrokapszulás matrachuzat. A számtalan vitamint, antioxidánst és további értékes anyagokat tartalmazó, frissítő hatású Aloe vera-kivonat védelmet nyújt a matractesten megtelepedő atkák, gombák és mikroorganizmusok ellen.

Mit érdemes tudni az ANATOFLEX PAMUT-JACQUARD huzatról?

Alapanyaga egy rendkívül tartós pamut-jacquard szövet, amely gyapjú- és pamutvatelin steppeléssel készül, így az ezzel készült matracok két eltérő, téli és nyári oldallal rendelkeznek.

Mit érdemes tudni a BAYSCENT huzatról?

A BAYSCENT aromakapszulás matracszövet mikrokapszulái megfelelő alvásklímát biztosítanak: a rózsa-, jázmin- és friss virágesszenciákat tartalmazó mikrokapszulák száműzik a kellemetlen szagokat, így matracod mindig friss és üde marad.

Mit érdemes tudni a CERAMIC huzatról?

A CERAMIC huzat egy speciális, kellemes hőérzetet biztosító, kerámiaszálas matracszövetből készül. A pamuttal és gyapjúval steppelt matrac oldalai így télen és nyáron is megfelelő alvásklímát biztosítanak.

Mit érdemes tudni a COOLMAX/THERMOLITE huzatról?

A Thermolite szövet (téli oldal) szálszerkezete révén használat közben a szövet középső részén összegyűjti és elraktározza a meleget, a Coolmax szövet (nyári oldal) pedig gondoskodik a testhő és a pára folyamatos elvezetéséről.

Mit érdemes tudni az EVO huzatról?

Nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező, modern matrachuzat. Antiallergén, jó nedvesség- és hőszabályozó, ráadásul rendkívül strapabíró.

Mit érdemes tudni a PAMUT-JACQUARD huzatról?

A pamut-jacquard matracszövetek alapanyaguknak köszönhetően igazán strapabíró, rendkívül tartós védelmet nyújtanak a matractestnek.

Mit érdemes tudni a SILVER huzatról?

Az ezüst nemcsak jó elektromos vezető, hanem rendkívüli antibakteriális hatása is van. Az ezüstszálakkal készített SILVER huzat a hőszabályozás mellett gondoskodik a statikus elektromosság elvezetéséről is, így nyugodtabb és pihentetőbb alvást garantál számodra.

Hány év után ajánlott lecserélni régi matracodat?

Mint minden használati cikknek, így matracodnak is van egy bizonyos élettartama. Minőségtől függően egy matracot akár 10-12 éven keresztül is használhatsz, utána azonban cserélned kell.

Milyen árulkodó jelei vannak egy elhasznált fekhelynek?

A rossz vagy nem megfelelő fekhelynek több ismérve is van. Érdemes lecserélni régi matracodat, ha az kigödrösödött, ha éjszakánként végtagzsibbadásra ébredsz és akkor is, ha reggelenként összetörtnek, fáradtnak érezed magad.

Mire kell ügyelni csecsemőmatrac kiválasztásakor?

A megfelelő csecsemőmatrac kiválasztásakor a szabad levegővétel, a szabad mozgás és a könnyű tisztíthatóság biztosítása, továbbá az allergének távoltartása a legfontosabb feladat.

Mire kell ügyelni a gyerek- és ifjúsági matracok kiválasztásakor?

A gyermek- és ifjúsági matracok esetén a fejlődő gerinc megfelelően rugalmas alátámasztása elengedhetetlenül fontos, így ebben az életszakaszban az ideális fekhely egy rugalmas alátámasztást biztosító lécesbetétből és a vele együttműködő matracból áll.

Tisztítás szempontjából milyen az ideális matrachuzat?

Sokminden más mellett fontos az is, hogy matracod könnyen tisztítható legyen. Ennek leginkább azok a matracok tesznek eleget, amelyek huzata zipzáras, könnyen levehető és mosógépben is mosható.

Milyen alátámasztásra van szüksége gerincednek?

Az ideális matrac alvási póztól függetlenül képes követni gerinced alakját. A domború és homorú részekből álló gerincoszlopodat képes lekövetni és képes azt megfelelő rugalmassággal alátámasztani.

Milyen fekvőfelületű matracot válasszak, KEMÉNYET vagy PUHÁT?

A fekhellyel érintkező testfelületünknek egy puha, komfortos befogadó közegre van szüksége. A legfontosabb elvárás, hogy ne alakuljanak ki a testfelületen magasnyomású pontok, hiszen ezekben a régiókban a nyomás hatására akadályozottá válik a vér- és nyirokáramlás, ami zsibbadást, gyakori forgolódást, azaz nyugtalan alvást eredményez.

Mikor érdemes franciaágyba egy nagy, azaz térfelenként azonos matracot választani?

Sokszor felmerül, hogy a franciaágyba egy nagy matrac, vagy térfelenként eltérő, két különböző matrac kerüljön? Csak abban az esetben érdemes franciaágyba egy nagy, azaz térfelenként azonos matracot választanod, ha azt mindketten kényelmesnek, egyformán hozzátok illőnek találjátok. Ha eltérő pózban alszotok, testsúlyotok és testfelépítésetek jelentősen eltér és egészségügyi állapototok is eltérő, szinte biztos, hogy két azonos magasságú, de eltérő felépítésű és tulajdonságú matracokra lesz szükségetek.

Miért érdemes lécesbetétet is használni?

Ideális esetben fekhelyed két részből áll. Egy matracból, illetve egy lécesbetétből. A lécesbetét matracod alá kerül, azzal a céllal, hogy tehermentesítse matracod, illetve megfelelően rugalmas alátámasztást biztosítson gerincoszlopodnak. Emellett egy funkcionálisan sokoldalú lécesbetét jelentősen tudja növelni komfortérzetedet is.

Miért érdemes memory fekvőfelületű matracot választani?

A különböző hideghabok és latexek mellett a matracok fekvőrétegei készülhetnek egy úgynevezett memory vagy memória habból is. Ennek az anyagnak a legfontosabb tulajdonsága, hogy az emberi test hőjére fellágyul, így képes a legapróbb részletességgel lekövetni tested formáját.

Milyen tulajdonságai vannak az intelligens matrachuzatoknak?

Az izületvédelem és a rugalmas gerincalátámasztás mellett nagyon fontos elvárás fekhelyeddel szemben, hogy az képes legyen a megfelelő alvásklíma kialakítására és fenntartására. Már évek óta kaphatók olyan matracok, amelyek ún. intelligens matrachuzatba kerülnek. Ezek a huzatok antibakteriálisak, illetve képesek a nedvesség és hőszabályozásra is.

Miért kerül egyes matrachuzatainkba EZÜST?

Az ezüstöt antibakteriális hatása miatt alkalmazzuk a matracgyártásban. Az ezüstszálakkal átszőtt matrachuzat baktériumölő hatásán keresztül segít tisztán tartani matracodat, illetve meggátolja a sokszor allergén anyagok megjelenését is.

Miért kerül egyes matracainkba KÓKUSZ?

A kókuszdió és kókuszpálma hánycsából készített, latexszel átitatott kókuszrost lapok kemények és rugalmasak, így a matracok belsejében előszeretettel használjuk őket a gerincoszlop megfelelően rugalmas alátámasztása érdekében.

Miért kerül egyes matracainkba PAMUT?

A pamut a gyapotnövény magházát burkoló finom szőrzet szála. Rendkívül jó tulajdonságai miatt az egyik legfontosabb textilipari alapanyag. Minthogy a pamut 96%-a cellulózból áll, rendkívül jó nedvességelvezető és nedvességmegkötő tulajdonságokkal bír, ezért a megfelelő alvásklíma kialakításában fontos szereppel bír.

A fémrugós matracok megfelelnek a bioharmonikus alváskultúra elvárásainak?

Napjainkban szinte valamennyi háztartásban megtalálhatóak olyan elektromos készülékek, amelyek elektromágneses sugarakat bocsátanak ki. Ilyen eszköz például a televízió vagy a wifi. Számos kutatás bizonyítja, hogy ezeket a sugarakat a fémrugós – bonell- vagy táskarugós – matracok összegyűjtik és antennaként sugározzák. A bioharmonikus alváskultúra követői éppen ezért kerülik a fémrugós vázra épített matracok használatát.

Milyen színezőanyagot használunk gyapjútermékeinknél?

Altakaróink, takaróink és párnáink mindegyike 100%-os tisztaságú gyapjúból készül. A gyapjútermékek natúr, vagy növényi festékkel színezett kivitelben készülnek.

A gyapjútermékek előzetesen átesnek vegyi tisztításon?

Csak olyan gyapjút használunk, amely nem esett át vegyi kezelésen. Ez azért is fontos, mert így a gyapjú megőrzi természetes lanolin-tartalmát, amely segíti a gyapjút tisztán tartani, így azt csak ritkán kell mosni és szellőztetni.

Milyen allergia esetén ajánlott különösen a gyapjú használata?

A természetes, élő gyapjúból készült altakarók, takarók és párnák használatát a porra, tollra vagy atkára allergiás embereknek különösen ajánljuk.