45 – Bamboo

Mit kínál számodra a Bamboo huzat?

A bambusz cellulózrostjainak felhasználásával készített matrachuzat a kényeztető puhasága mellett nedvesség- és hőszabályozó képességével vigyázza álmod. Ha mikroszkóp alatt vizsgáljuk, a bambusz cellulózrostjaiból készített szövet szálainak felülete teljesen sima képet mutat, így az nem vált ki semmilyen bőrirritációt. Éppen ezért sokak szerint a bambuszból készített huzat puhább, mint a selyem!

Az aprócska cellulózrostoknak ugyanakkor van egy másik fontos tulajdonsága is: felépítésükből adódóan könnyen és gyorsan elvezetik az alvás óráiban termelődő párát és izzadságot. Ugyanis a szubmikroszkópikus csövecskék magukba szívják, majd elvezetik és elpárologtatják a nedvességet, miáltal beindul egy olyan természetes hűtési folyamat, ami segít visszaállítani és fenntartani az ágyban az egészséges pihenéshez szükséges mikroklímát.

Talán nem is gondolnád, hogy éjszakai pihenésed minőségét mekkora mértékben befolyásolja az alvásközeg hőmérséklete! Amikor alváshoz készülődsz, légzéseddel és pulzusoddal együtt testhőmérsékleted is csökken. Ha túl melegben alszol, lényegében a szervezeted igényeivel mész szembe, ezért kifejezetten fontos, hogy a testedet körbevevő anyagok támogassák a megfelelő hőmérséklet kialakítását és fenntartását. Arról nem is beszélve, hogy a párás meleg az allergének, azaz a penészgombák, a baktériumok és az atkák elszaporodásának is kedvez!