Breeze Air VM – zónásított fekvőfelületű, forgatható hideghab matrac nedvesség- és hőszabályozó klímahuzattal

Márka:

Traditio

Online ár:88.640 Ft186.600 Ft

110 kg
Közepesen kemény
18 cm
X
Szállítási díj: 0 Ft
Vásárolj a listaárnál olcsóbban:

BREEZE AIR matracunk magrészét egy modern sejtszerkezetű, átszellőző, pontrugalmas hideghabból készítjük, amelyre 5 anatómiai zónára osztott, profilozott felületű komfortrétegeket helyezünk. A két fekvőfelület eltérő kialakítású és vastagságú, ezért a közepesen kemény tartományon belül mozogva a matrac két eltérő fekvőérzetet kínál. Modellünk különlegessége, hogy a fekvőfelületek különleges kialakításának köszönhetően a matrac könnyedén átszellőzik, a matracra kerülő puha BAMBOO huzat pedig nedvesség- és hőszabályozó tulajdonságának köszönhetően gondoskodik a megfelelő alvásklíma kialakításáról és fenntartásáról is.

Felépítése:

  • bambuszrostokból készített nedvesség- és hőszabályozó klímahuzat cipzáras, levehető és mosógépben mosható kivitelben
  • 3 cm vastag, 5 zónás ortopedikus hideghab profilozott fekvőfelület
  • 10 cm vastag ortopedikus hideghab magrész
  • 4 cm vastag, 5 zónás (KAPPA-vágott) hideghab fekvőfelület

Minden, amit a vákuumcsomagolt matrac kibontása előtt tudnod kell

Matracainkat egy ügyes gép segítségével összepréseljük, majd az elvékonyított matracot henger alakúra feltekerve fóliába csomagoljuk. Így a matrac kisebb helyet foglal, ezért szállítása egyszerűbb ás olcsóbb lesz. A matrac kibontásakor ügyelj arra, hogy a matrac ne sérüljön, azaz csak a csomagolást vágd fel! Ha kibontottad a csomagot, a matracot fektesd el a padlón és adj időt neki! A vákuumcsomagolt matracok ugyanis csak 24-48 óra elteltével nyerik vissza a csomagolás előtti állapotukat. Fontos, hogy még a kibontás előtt ellenőrizd le a matrac gyártási dátumát, ugyanis a vákuumcsomagolt matrac maradandó károsodás veszélye nélkül összesen 3 hónapot tölthet ebben a speciális csomagolásban.

Miért kerül profilozott hab a matrac fekvőfelületére?

Ez a nyitott cellaszerkezetű, speciális hideghab tömegében nagyobb fokú rugalmasságot, felületén pedig pontrugalmasságot kínál. Emellett alaktartása is kiemelkedő, így a kényelmi mellett tartóssági szempontok miatt is előszeretettel alkalmazzuk. De a megfelelő alvásklíma kialakításának és fenntartásának szempontjából vizsgálva is kiugróan teljesít, mivel a felületén profilozott, ún. klímacsatornás kivitel tökéletesebb átszellőzést eredményez, ami miatt a profilozott hideghabbal készített matracaink még a nyári hőségben is jól vizsgáznak.

Mik azok a kis vonalak a hab felületén?

Az úgynevezett KAPPA-eljárással készített hideghab felületén végigfutó – különböző mélységű – bevágások módosítják a fekvőfelület keménységét, azaz végeredményben a testtájak, a vállak, a csípő, stb. anatómiai igényeihez igazodóan zónásítják azt. Emellett a matrac teljes szélességében végigfutó árkok a levegőcirkulációnak is teret engednek, így szerepet játszanak a matrac fekvőfelületének hatékonyabb átszellőzésében is.

Mi az az ortopedikus hab?

Egy nyitott cellaszerkezetű, speciális hideghab, amely tömegében nagyobb rugalmasságot, felületén pontrugalmasságot, kiváló átszellőzést és tartósságot szavatol.

Mit kínál számodra a Bamboo huzat?

A bambusz cellulózrostjainak felhasználásával készített matrachuzat a kényeztető puhasága mellett nedvesség- és hőszabályozó képességével vigyázza álmod. Ha mikroszkóp alatt vizsgáljuk, a bambusz cellulózrostjaiból készített szövet szálainak felülete teljesen sima képet mutat, így az nem vált ki semmilyen bőrirritációt. Éppen ezért sokak szerint a bambuszból készített huzat puhább, mint a selyem!

Az aprócska cellulózrostoknak ugyanakkor van egy másik fontos tulajdonsága is: felépítésükből adódóan könnyen és gyorsan elvezetik az alvás óráiban termelődő párát és izzadságot. Ugyanis a szubmikroszkópikus csövecskék magukba szívják, majd elvezetik és elpárologtatják a nedvességet, miáltal beindul egy olyan természetes hűtési folyamat, ami segít visszaállítani és fenntartani az ágyban az egészséges pihenéshez szükséges mikroklímát.

Talán nem is gondolnád, hogy éjszakai pihenésed minőségét mekkora mértékben befolyásolja az alvásközeg hőmérséklete! Amikor alváshoz készülődsz, légzéseddel és pulzusoddal együtt testhőmérsékleted is csökken. Ha túl melegben alszol, lényegében a szervezeted igényeivel mész szembe, ezért kifejezetten fontos, hogy a testedet körbevevő anyagok támogassák a megfelelő hőmérséklet kialakítását és fenntartását. Arról nem is beszélve, hogy a párás meleg az allergének, azaz a penészgombák, a baktériumok és az atkák elszaporodásának is kedvez!

Érdekelhetnek még