Fitt Rise VM – zónásított fekvőfelületű hideghab matrac nedvesség- és hőszabályozó klímahuzattal

Márka:

Traditio

Online ár:94.990 Ft199.980 Ft

110 kg
Kemény, közepesen kemény
21 cm
X
Szállítási díj: 0 Ft
Vásárolj a listaárnál olcsóbban:

FITT RISE VM modellünk a magrésznek és a felette elhelyezett komfortrétegeknek köszönhetően stabil alátámasztást nyújt gerincednek. A keménybe hajló fekvésérzet fenntartása mellett a matrac zónásított, pontrugalmas ortopedikus hideghabból kialakított fekvőfelülete pedig óvja testfelszínedet és izületeidet. A matrac további különlegessége, hogy míg a profilozott felső réteg a fekvőfelület átszellőzését is támogatja, a bambuszrostokból készített BAMBOO huzat a nedvesség- és hőszabályozó képességén keresztül gondoskodik a megfelelő alvásklíma kialakításáról és fenntartásáról, így matracunkkal a melegebb nyári éjszakák sem jelentenek majd gondot.

Felépítése:

  • bambuszrostokból készített nedvesség- és hőszabályozó klímahuzat cipzáras, levehető és mosógépben mosható kivitelben
  • 3 cm vastag, 5 zónás ortopedikus hideghab profilozott fekvőfelület
  • 2 cm vastag erősített ortopedikus hideghab komfortréteg
  • 1 cm vastag kókuszrost merevítés
  • 14 cm vastag hideghab magrész

Minden, amit a vákuumcsomagolt matrac kibontása előtt tudnod kell

Matracainkat egy ügyes gép segítségével összepréseljük, majd az elvékonyított matracot henger alakúra feltekerve fóliába csomagoljuk. Így a matrac kisebb helyet foglal, ezért szállítása egyszerűbb ás olcsóbb lesz. A matrac kibontásakor ügyelj arra, hogy a matrac ne sérüljön, azaz csak a csomagolást vágd fel! Ha kibontottad a csomagot, a matracot fektesd el a padlón és adj időt neki! A vákuumcsomagolt matracok ugyanis csak 24-48 óra elteltével nyerik vissza a csomagolás előtti állapotukat. Fontos, hogy még a kibontás előtt ellenőrizd le a matrac gyártási dátumát, ugyanis a vákuumcsomagolt matrac maradandó károsodás veszélye nélkül összesen 3 hónapot tölthet ebben a speciális csomagolásban.

Miért kerül profilozott hab a matrac fekvőfelületére?

Ez a nyitott cellaszerkezetű, speciális hideghab tömegében nagyobb fokú rugalmasságot, felületén pedig pontrugalmasságot kínál. Emellett alaktartása is kiemelkedő, így a kényelmi mellett tartóssági szempontok miatt is előszeretettel alkalmazzuk. De a megfelelő alvásklíma kialakításának és fenntartásának szempontjából vizsgálva is kiugróan teljesít, mivel a felületén profilozott, ún. klímacsatornás kivitel tökéletesebb átszellőzést eredményez, ami miatt a profilozott hideghabbal készített matracaink még a nyári hőségben is jól vizsgáznak.

Mi az az ortopedikus hab?

Egy nyitott cellaszerkezetű, speciális hideghab, amely tömegében nagyobb rugalmasságot, felületén pontrugalmasságot, kiváló átszellőzést és tartósságot szavatol.

Mi az a megerősített ortopedikus hideghab?

Ez is egy nyitott cellaszerkezetű, speciális hideghab, amely a nagyfokú rugalmasság mellett kiváló átszellőzést és tartósságot kínál. Ugyanakkor az anyag összetételéből, sűrűségéből adódóan a hagyományos hideghabhoz képest keményebb, határozottabb alátámasztást kínál.

Mit kínál számodra a Bamboo huzat?

A bambusz cellulózrostjainak felhasználásával készített matrachuzat a kényeztető puhasága mellett nedvesség- és hőszabályozó képességével vigyázza álmod. Ha mikroszkóp alatt vizsgáljuk, a bambusz cellulózrostjaiból készített szövet szálainak felülete teljesen sima képet mutat, így az nem vált ki semmilyen bőrirritációt. Éppen ezért sokak szerint a bambuszból készített huzat puhább, mint a selyem!

Az aprócska cellulózrostoknak ugyanakkor van egy másik fontos tulajdonsága is: felépítésükből adódóan könnyen és gyorsan elvezetik az alvás óráiban termelődő párát és izzadságot. Ugyanis a szubmikroszkópikus csövecskék magukba szívják, majd elvezetik és elpárologtatják a nedvességet, miáltal beindul egy olyan természetes hűtési folyamat, ami segít visszaállítani és fenntartani az ágyban az egészséges pihenéshez szükséges mikroklímát.

Talán nem is gondolnád, hogy éjszakai pihenésed minőségét mekkora mértékben befolyásolja az alvásközeg hőmérséklete! Amikor alváshoz készülődsz, légzéseddel és pulzusoddal együtt testhőmérsékleted is csökken. Ha túl melegben alszol, lényegében a szervezeted igényeivel mész szembe, ezért kifejezetten fontos, hogy a testedet körbevevő anyagok támogassák a megfelelő hőmérséklet kialakítását és fenntartását. Arról nem is beszélve, hogy a párás meleg az allergének, azaz a penészgombák, a baktériumok és az atkák elszaporodásának is kedvez!

Érdekelhetnek még