Wellspring – hideghab fekvőfelületű táskarugós matrac nedvesség- és hőszabályozó klímahuzattal

Márka:

Traditio

Online ár:110.820 Ft233.300 Ft

130 kg
Közepesen kemény
22 cm
X
Szállítási díj: 0 Ft
Vásárolj a listaárnál olcsóbban:

WELLSPRING modellünk központi elemeként egy különleges tulajdonságú, 5 ergonóiai zónára osztott táskarugós magrészt használunk. Erre kerül három, különböző mértékű rugalmasságot és keménységet kínáló komfortréteg, amelyek együttesen izületeid és testfelületed védelme mellett testsúlyod egyenletes elosztásáért felenek. A matracra kerülő BAMBOO huzat felületi puhaságával tovább fokozza a kényelmet, nedvesség- és hőszabályozó képességével pedig gondoskodik az alvásközeg klimatizálásáról.

A feltüntett akciós ár tartalmazza a belföldi csomagküldés/házhozszállítás díját is.

Felépítése:

  • bambuszrostokból készített nedvesség- és hőszabályozó klímahuzat cipzáras, levehető és mosógépben mosható kivitelben
  • 6 cm vastag, eltérő keménységű ortopedikus hideghab rétegekből összeállított fekvőfelület
  • tűzött nemez merevítőréteg
  • 12.5 cm vastag, 5 ergonómiai zónára osztott táskarugós magrész (254 rugó/nm)
  • tűzött nemez merevítőréteg
  • 2 cm vastag ortopedikus hideghab komfortréteg

Mit kínál a matrac rétegelt fekvőfelülete?

A matrac pontrugalmas és gyorsan átszellőző fekvőfelülete eltérő sűrűségű és keménységű ortopedikus hideghabból összeállított szendvicsszerkezet, amely kettős szerepet lát el. Egyrészt a matrac felületét megfelelően elpuhítja ahhoz, hogy az izületvédelmen túl a testfelületi régiókban szabad maradjon a vér- és nyirokáramlás, másrészt pedig a rétegelt felépítésű fekvőfelület felel azért, hogy a testsúlyból adódó terhelés a lehető legegyenletesebb módon kerüljön át a matrac magjára.

Mi az az ortopedikus hab?

Egy nyitott cellaszerkezetű, speciális hideghab, amely tömegében nagyobb rugalmasságot, felületén pontrugalmasságot, kiváló átszellőzést és tartósságot szavatol.

Mi az a megerősített ortopedikus hideghab?

Ez is egy nyitott cellaszerkezetű, speciális hideghab, amely a nagyfokú rugalmasság mellett kiváló átszellőzést és tartósságot kínál. Ugyanakkor az anyag összetételéből, sűrűségéből adódóan a hagyományos hideghabhoz képest keményebb, határozottabb alátámasztást kínál.

Mit kínál számodra a Bamboo huzat?

A bambusz cellulózrostjainak felhasználásával készített matrachuzat a kényeztető puhasága mellett nedvesség- és hőszabályozó képességével vigyázza álmod. Ha mikroszkóp alatt vizsgáljuk, a bambusz cellulózrostjaiból készített szövet szálainak felülete teljesen sima képet mutat, így az nem vált ki semmilyen bőrirritációt. Éppen ezért sokak szerint a bambuszból készített huzat puhább, mint a selyem!

Az aprócska cellulózrostoknak ugyanakkor van egy másik fontos tulajdonsága is: felépítésükből adódóan könnyen és gyorsan elvezetik az alvás óráiban termelődő párát és izzadságot. Ugyanis a szubmikroszkópikus csövecskék magukba szívják, majd elvezetik és elpárologtatják a nedvességet, miáltal beindul egy olyan természetes hűtési folyamat, ami segít visszaállítani és fenntartani az ágyban az egészséges pihenéshez szükséges mikroklímát.

Talán nem is gondolnád, hogy éjszakai pihenésed minőségét mekkora mértékben befolyásolja az alvásközeg hőmérséklete! Amikor alváshoz készülődsz, légzéseddel és pulzusoddal együtt testhőmérsékleted is csökken. Ha túl melegben alszol, lényegében a szervezeted igényeivel mész szembe, ezért kifejezetten fontos, hogy a testedet körbevevő anyagok támogassák a megfelelő hőmérséklet kialakítását és fenntartását. Arról nem is beszélve, hogy a párás meleg az allergének, azaz a penészgombák, a baktériumok és az atkák elszaporodásának is kedvez!

Miért jó választás a táskarugós matrac?

A táskarugós matracok magrészében kis zsákocskákba vagy táskákba varrt rugók százai vannak, amelyek nincsenek egymáshoz rögzítve, így mindegyikük akár önálló mozgásra is képes. Ez két okból is fontos: egyrészt a különálló mozgásra képes rugók jobban, pontosabban tudják lekövetni a test és a gerinc vonalát, másfelől pedig – mivel nincsenek egymáshoz rögzítve – nem közvetítik, nem adják át a matrac egyik térfeléről a másikra a mozgást (ennek különösen a kétszemélyes matracoknál van jelentősége).

A táskarugós matracok által kínált kényelmet tovább növeli az is, hogy anatómiai zónák szerint a rugók eltérő keresztmetszetű acélszálból, azaz eltérő keménységű rugókból készülnek, így a test zónáihoz igazodóan a matrac eltérő, optimális alátámasztást képes nyújtani.

Táskarugó-közeli

Érdekelhetnek még